Del 1 – Migræne set fra sidelinjen

Endnu en morgen i bilen på vej mod arbejde fyldt med dårlig samvittighed…- denne torsdag er ligesom så mange andre – en morgen, hvor jeg vælger at køre hjemmefra velvidende, at Marie ligger og kæmper med migræne samtidig med hun skal ha’ Njord hjemme for anden dag i træk, da han ligger med sygdom.
Migrænen har på mange måder været med til at bestemme vores liv.. migrænen har på den ene side begrænset os på rigtig mange måde, på den anden side beriget os. Begrænset os i hvad vi kan hvornår, hvilke jobs Marie kan klare, hvilket desværre ikke er mange.. frarøvet Marie mange timer med os og den øvrige familie, da hovedpinen/migrænen har krævet, at hun var nød til at sove et par timer(eller 4) for enten at kunne klare resten af dagen eller weekenden.. disse begrænsninger tog mig rigtig mange år at acceptere, det kunne jo ikke være rigtigt, at Marie ikke blot kunne bide tænderne sammen og sidde sammen med os andre ved bordet eks.
Beriget af migræne? JA. Efterhånden som vi begge har lært at leve med migrænen og fundet ”fred” med den, er livet på mange måde blevet lettere… jeg har aldrig barnets første sygedag på arbejde, hvorfor? Fordi Marie nu med hendes nuværende arbejde, arbejder aften og vi på den måde kan planlægge vores dag. Beriget, fordi vi er blevet meget bedre til at leve i nuet, vi lever med et hus, der ikke altid er 100% rent, vi prøver at være der for vores børn, lege med dem i stedet for at gribe støvsugeren. Stadigvæk en øvelse jeg er i gang med, men som Marie er rigtig god til….
Vi vælter os selvsagt ikke i penge, men vi klare os, vi har tag over hovedet, tøj på kroppen og mad på bordet hver dag… et liv som jeg ikke kunne ha’ forstillet mig meget anderledes, tror ikke græsset er grønnere på den anden side, hvis ikke kvinden i mit liv havde migræne – hovedpine dagligt, så brugte hun nok bare 50 timer på jobbet med deraf følgende konsekvenser for børnene og os.
Jeg vil, hvis Marie syntes (det er jo hendes blog) vende tilbage engang imellem med min side om livet sammen med en person som er ramt af migræne.
Mads

<

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *