Prøv systemet, men bliv der endelig ikke

Kontanthjælpen er lige nu et stort diskussionsemne i medierne, jeg har heldigvis ikke haft behovet for at skulle søge denne støtte. Men jeg har fået sygedagpenge, endda prøvet det under begge regeringer – rød som blå og den hjælp var jeg meget taknemmelig for at kunne modtage. Nu er det ikke fordi, at jeg vil tale politik, for reglerne de ændres som vinden den blæser. Men det der afskrækkede mig i systemet og til sidst var årsagen til, at jeg meldte fra til sygedagpenge og meldte mig ud af a- kassen og efterfølgende blev selvstændig, var den attitude jeg mødte, når jeg trådte ind på ydelseskontoret. Jeg oplevede sagsbehandlere tolke reglerne på vidt forskellige måder, når den ene sagde ja, sagde den anden nej. På deres gode dage måtte man alt på deres dårlige måttet man intet. Men pointen er, at uanset hvilken farve regering der sidder på magten og uanset hvilke regler der er gældende, så er det vigtig, at dem der skal udøve dem gør det korrekt og ikke mindst ens, og som det vigtigste skal de være loyal mod deres arbejdsgiver – staten. Jeg fik i min sygeperiode mange råd fra sagsbehandlere – Mads og jeg kunne blive skilt for en tid, så ville jeg få både boligstøtte og betalt institution, jeg kunne måske også bare sygemelde og raskmelde mig sådan lidt frem og tilbage indtil reglerne måske blevet ændret til min fordel. Det er bestemt ikke fair for nogen, at resultatet af den situation man befinder sig i, afhænger af hvilken sagsbehandler man får, hvilken by man bor i og måske endda hvilken dag det er. Jeg ved godt vi ikke er ens og vi skal så absolut ikke udredes ud fra en fast facitliste, men hvis dog bare udgangspunktet kunne være ud fra de samme regler.
Kontanthjælp/sygedagpenge er ikke mange penge, men det kan lade sig gøre at leve for dem, Mads og jeg har selv ofte haft små penge, men vi har lært at spare og sætte pris på “lidt er også godt”. Men vi må bestemt ikke glemme at være taknemmelig, for de penge vi modtager sygedagpenge, såvel som kontanthjælp er penge andre har tjent.

<

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *